E-mailmarketing: nu aan beginnen

Over ons
Meer bezoekers naar je blog trekken

Over Jordi: een fervent gamer. Op de basisschool ben ik begonnen met gamen, en ik ben er eigenlijk nooit mee opgehouden. Ik speel zowel op consoles als op de PC, maar mijn voorkeur gaat uit naar gamen op de PC. Ik zit al enkele jaren in een WoW (World of Warcraft)-clan, waarvan ik een poos de leider ben geweest. Ik onderhoud de website, waarop we tactieken bespreken, online meetings organiseren en andere games recenseren. Omdat onze clansite weinig bezoekers trok, heb ik me verdiept in internet marketing. Inmiddels worden we zeker beter gevonden dan de meeste andere clans. Op dit blog schrijf ik over mijn ervaringen met online marketing: hoe je beter gevonden kan worden op het internet en wat daar allemaal bij komt kijken. Groet, Jordi

Archief

E-mailmarketing: nu aan beginnen

17 maart 2016
 Categorieën: Online marketing, Blog


E-mailmarketing: nu aan beginnen

Een gewetensvraag: wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt? Neem je jezelf voor om het in de ochtend eerst rustig aan te doen? Als eerste een glas lauw water (dat schijnt gezond te zijn) te drinken? Of een goede start van de dag te maken, met een heerlijke kop koffie of een kopje rustgevende thee? Of doe je - al je voornemens ten spijt - als de meeste mensen: voetjes uit bed, e-mail checken. De verleiding blijkt te groot.

De vraag of het al dan niet verstandig is als eerste ‘s morgens je mail te checken doet niet af aan het gegeven dat mensen dat (blijven) doen. In ons dagelijkse leven neemt e-mail nog altijd een prominente positie in. De opkomst van sociale media als Facebook of het chatplatform WhatsApp heeft daar weinig verandering in gebracht. De e-mail heeft een unieke positie: want zij wordt als eerste op de dag (nog fris) gelezen door een potentiële klant. Hieronder vind je een aantal goede redenen om meteen een mailinglijst op te zetten.

E-mail is een blijvertje

We worden dagelijks overspoeld door een grote hoeveelheid mails, vaak wel tientallen per dag. Terecht kun je je dan afvragen of een e-mail die je naar je lezers verstuurt nog wel opvalt. Toch heeft e-mail niet aan kracht of populariteit ingeboet. Een trend is zichtbaar dat meer bedrijven overstappen op e-mail voor communicatie met de klant. Zo stopt de Belastingdienst met de papieren brief om over te gaan op e-mail. Om op te vallen is het wel van groot belang om sterke e-mails met een pakkende kop te leren schrijven. In een e-mail kun je nieuwe content plaatsen, of bijvoorbeeld delen van je blog (her)gebruiken. Een goede e-mail is interactief en lokt een reactie uit van de lezer.

Je mailinglijst: the money is in the list

Een onder e-mail-marketeers bekend cliché luidt: the money is in the list - het geld bevindt zich in je mailinglijst. Dat cliché is inmiddels achterhaald. De werkelijke waarde bevindt zich in de relatie met de lijst. Het gaat niet zozeer om kwantiteit, maar om de kwaliteit van je mailinglijst. Heb je een band met je lezers, of beschouw je ze enkel als e-mailadressen? Wat weet je van je ze af? Voelen ze zich verbonden met jouw bedrijf?

E-mailmarketing maakt deel uit van een brede strategie voor adverteren online. DTG kan helpen met het opzetten van zo'n strategie. Als je van e-mailmarketing nog geen gebruik maakt, begin er dan gauw aan. Zolang je het niet doet, loop je klanten mis. Een vaak gehoorde klacht van (internet)ondernemers is dat ze zouden willen dat ze eerder aan een mailinglijst waren begonnen. En vergeet niet tijd en aandacht te besteden aan het opbouwen van een persoonlijke band met je volgers. Want weet: de ‘uitschrijven’-knop is nooit ver.